De vakantiefoto's van Rein de Lange

Op clubavonden kan er wel eens enigszins denigrerend worden gesproken over vakantiesfoto's. Er wordt dan bedoeld dat het eigenlijk kiekjes zijn die op een clubavond niet thuis horen. Maar wat nu als je een vakantie gebruikt om juist aan één project te werken? Dat je dan bijzondere landchapsfoto's maakt of portretten van mensen die je anders niet ontmoet? Gebruiken die je in eigen land niet ziet. Speelse objecten, markten, noem maar op. Dit soort foto's kunnen de leden van Alphoto hier in de vakantiemaanden tonen.

De achtste ronde is voor Rein de Lange


Klik op een foto voor een vergroting  - reageer via de link onderin

Toelichting van Rein de Lange


Tijdens een fietstochtje door het Bentwoud kruiste ik weer eens het hoogspanningsleidingennet van TeneT. In no-time zijn er nieuwe masten verschenen tussen globaal Bleiswijk en Beverwijk. Ondanks alle protesten tegen windmolens heb ik geen bezwaren daartegen gelezen. Wat met de HSL wel kon is hier maar voor een klein stukje gedaan (ondergronds). 

Ik kreeg het idee er een fotoserie van te maken met als uitgangspunt dat het echt verschillende beelden moesten worden. Dus geen twee ongeveer hetzelfde.

Het is me tot nu gelukt om tot tien foto's te komen.

Er zit behoudens de eerste (de beginfoto) geen enkele logische volgorde in, maar omwille van de uniformiteit heb ik ze allemaal in een vierkant kader geplaatst. 

01 ('Hoogspanning') drukt uit waar het omgaat: energietransport. Een stevige en stoere foto. 

02 (“Meedogenloos”) geeft weer hoe het landschap messcherp doorsneden wordt door een dubbele mastenrij. 

03 (“Wolken”) moet de hoogte van de masten weergeven: tot boven de wolken. 

04 (“Snaren”) geeft de kabels de hoofdrol. Met wat fantasie zijn het de strak gespannen snaren van een muziekinstrument. 

05 (“Vernieuwing) toont het samenkomen van de oude en nieuwe masten. 

06 (“Groene Hart-infarct”) laat zien wat het effect van de masten op het Groene Hart is. 

07 (“Relatief”) legt het accent op een hekje van een weiland. Als je niet beter weet dan lijken de masten in hoogte nog wel mee te vallen. 

08 (“Elektriciteit”) toont opwekker, transporteur en gebruiker van elektriciteit. 

09 (“Hoger”) laat zien dat de windmolens de hoogspanningsmasten domineren. 

10 (“Spanning”) geeft aan dat de masten als vishengels doorbuigen door wat eraan hangt.


Wilt u a.u.b. in het reactievenster uw e-mail adres invullen? Leden van Alphoto kunnen volstaan met hun naam. Hun mailadres is al bij ons bekend.

Rechtermuisknop uitschakelen