Vanuit de luie stoel

Filmpjes en tips die je verder helpen

De nieuwe functies in PhotoShop

Hoe gebruik je maskersin camera-raw?

De kunst van het kopiëren, door Koos Breukel

7 tips voor smartphone fotografie

Fotoclub des Vaderlands

De Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van den Burg is een echte ‘serial-klikker’. De afgelopen jaren legde hij ons kneuterige kikkerlandje vast in verschillende fotoseries, maar nu zijn ambtsperiode afloopt, is het tijd om het stokje door te geven. Met de ‘Fotoclub des Vaderlands’ hoopt hij zijn talent over te dragen aan een nieuwe generatie fotografen, waaronder brandweerman Kenneth van Veen en natuurfotograaf Anne Geene.
Bekijk alle afleveringen op het Youtubekanaal : Fotoclub des Vaderlands

Andreas Gursky
Andreas Gursky (Leipzig 1955) is een Duits fotograaf. Hij is bekend vanwege zijn vaak symmetrische en bewerkte foto's. De foto Rhein II bracht in het jaar 2011, 4,3 miljoen dollar op. Zijn foto’s zijn soms opgerekt tot 7m.

Architectuurftografie voor beginners

STREET PHOTOGRAPHY- LISETTE MODEL

Fotograferen in de stijl van Rembrandt met Gemmy

10 foto-ideeën om thuis uit te proberen.

Hoe maak je foto's in de stijl van  Rembrandt? Jeroen de Jong legt uit wat je hiervoor in PhotoShop moet doen.

In PhotoShop kun je een foto veranderen in een schets zoals Rembrandt die maakte. Uitleg met voorbeeld van Jeroen de Jong.

Fotograaf Adrian Sommeling laat zien hoe hij een foto maakte waarbij het lijkt alsof hij met zijn zoon in een Aston Martin door IJsland rijdt. De foto van de auto is gemaakt in een studio, evenals de foto van hemzelf en van zijn zoon. Het landschap is wel in IJsland gefotografeeerd.


Rechtermuisknop uitschakelen